21:53 29.05.2022

Кабмін ухвалив законопроєкт щодо повернення ПДВ та мит при імпорті

1 хв читати
Кабмін ухвалив законопроєкт щодо повернення ПДВ та мит при імпорті

Кабінет міністрів у суботу, 28 травня, з ініціативи Мінфіну та Мінекономіки підтримав законопроєкт про повернення всіх мит та ПДВ на імпортні товари, за винятком автомобілів і палива, повідомив заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Залізняк.

"Буде незабаром від уряду зареєстрований (законопроєкт) у Раді", - написав він у телеграмі в неділю ввечері.

Як повідомлялося, 6 квітня набув чинності закон із поправками до Податкового кодексу України №2142-IX (У Раді проходив як №7190) про пільговий імпорт у період війни. Відповідно до нього, імпорт товарів в Україну звільнено від ввізного мита та ПДВ для платників єдиного податку першої-третьої групи, які сплачують податок за ставкою 2% від обороту, а також встановлено спрощену форму розмитнення. Депутати також повністю звільнили від оподаткування імпорт транспортних засобів громадянами та суб'єктами спрощеної системи.

Мінфін неодноразово критикував цю норму. Крім того, проти неї виступили вітчизняні виробники, відзначаючи, що вона ставить їх у невигідні умови. Водночас, перша спроба скасувати в Раді ці пільги при ввезенні автомобілів та пального провалилася: законопроєкт навіть не був винесений до сесійної зали.

Джерело: https://t.me/yzheleznyak/1729

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА