09:12 30.05.2022

Порошенко прямує на конгрес та саміт ЄНП, звернувся до Зеленського з відкритим листом

2 хв читати
Порошенко прямує на конгрес та саміт ЄНП, звернувся до Зеленського з відкритим листом

П'ятий президент України Петро Порошенко звернувся до президента Володимира Зеленського з відкритим листом у зв'язку з поїздкою на конгрес та саміт Європейської народної партії (ЄНП) до Роттердама.

"Є відповідне офіційне запрошення від президента Європейської народної партії. Є оформлене відрядження, підписане головою Верховної Ради України. Заплановано мої виступи на конгресі та саміті ЄНП, низку зустрічей із керівниками ЄС, держав та урядів країн, лідерами європейських партій", - йдеться у листі Порошенка, який оприлюднила пресслужба партії "Європейська солідарність".

Порошенко висловив сподівання, що після зриву його поїздки у складі офіційної парламентської делегації на Парламентську асамблею НАТО "висновки зроблені і ніхто вже не перешкоджатиме моєму виїзду до Роттердама".

"На тлі зовнішньої загрози надзвичайно важливо зберігати єдність та скоординованість наших зусиль, уникати будь-яких внутрішніх чвар і спільно працювати на всіх можливих міжнародних майданчиках, особливо таких вагомих як Європейська народна партія", - зазначив він.

Порошенко наголосив, що головний сигнал, із яким він прямує до Роттердама, - надати Україні статус країни-кандидата на членство в ЄС вже у червні, "що символічно збігається з п'ятиріччям упровадження безвізового режиму".

"Другий сигнал - це підтримати Україну у відсічі путінській агресії та відновленні територіальної цілісності. Це наша спільна війна і тому дайте Україні більше зброї, а рашистам більше санкцій! Третій сигнал - це надання нашій державі достатньої фінансової допомоги під час війни та схвалення "Плану Маршалла 2.0" для післявоєнного відновлення", - йдеться у листі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА