22:19 30.05.2022

ПА НАТО закликала уряди своїх країн сприяти просуванню України до Альянсу

2 хв читати
ПА НАТО закликала уряди своїх країн сприяти просуванню України до Альянсу

Парламентська асамблея НАТО закликала уряди своїх країн зробити конкретні кроки щодо просування України до членства в Північноатлантичному альянсі.

"За результатами ПА НАТО ухвалила декларацію, якою закликала уряди країн-членів Альянсу здійснити конкретні кроки щодо просування України до членства в НАТО та посилити протидію Росії", - повідомляє сайт Верховної Ради в понеділок увечері.

ПА НАТО також вимагає наростити постачання важкого озброєння, систем ППО, ПРО, протикорабельних систем й артилерії в Україну, а також посилити обмін розвідувальною інформацією.

Документ закликає масштабувати руйнівні санкції проти Російської Федерації та поступово відмовитися від імпорту вугілля, газу, нафти та урану з цієї країни. Підтримка України також стосується і запровадження додаткових санкцій проти російських олігархів, посадових осіб та їхніх сімей, а також проти пропагандистів і державних ЗМІ.

Крім того, ПА НАТО наполягає на висиланні з країн НАТО російських дипломатів, які провадять ворожу діяльність.

Декларація наголошує на необхідності створення спеціального Міжнародного трибуналу для кримінального переслідування та притягнення до відповідальності винних в агресії проти України.

"Наші позиції на дипломатичному фронті суттєво зміцнилися, а стратегічна мета - вступ до ЄС та НАТО - стала ближчою", - зазначив голова постійної делегації України в ПА НАТО Єгор Чернєв (фракція "Слуга народу").

За словами Чернєва, українській делегації вдалося досягти "найбільш жорсткої декларації за весь час існування Асамблеї".

Як повідомлялося, засідання ПА НАТО відбулося у Вільнюсі (Литва) 27-30 травня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА