07:22 31.05.2022

У середу посли ЄС формалізують політичне рішення лідерів щодо ембарго на російську нафту

2 хв читати
У середу посли ЄС формалізують політичне рішення лідерів щодо ембарго на російську нафту

Посли країн-членів Європейського союзу в середу ухвалять формальне рішення, схвалене лідерами ЄС на саміті щодо шостого пакету санкцій для Росії, який має на увазі ембарго на 90% російської нафти до кінця цього року.

Про це на пресконференції, що відбулася після завершення першого дня саміту, повідомив президент Європейської ради Шарль Мішель. "У середу посли ухвалять юридичне рішення для того, щоб виконати політичні засади, про які ми домовилися. І воно буде виконане у законодавчій формі у наступні години – в середу", - запевнив він.

Мішель також повідомив, що для країн ЄС, в які постачання нафти здійснюється трубопроводами, зроблено винятки. "Рішення, ухвалене сьогодні, це не лише рішення для Угорщини, а й яке бере до уваги ситуацію в країнах", - додав він.

Президент Євроради також роз'яснив, що ухваленим рішенням ЄС зможе відмовитись від 90% російської нафти, а до питання тимчасових винятків Європейська рада обов'язково повернеться.

У свою чергу президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що для заміни російської нафти, яка надходить до Угорщини, буде використано трубопровід Адріатики в Хорватії, "де ми можемо збільшити (пропускні) можливості, що згодом дозволить постачати іншу нафту Угорщині". "Час, який потрібний для збільшення можливостей, близько 45-60 днів. Для цього також потрібні інвестиції і має бути оновлений процес переробки цієї нафти, оскільки вона відрізняється від російської. Добре, що у нас є певний час і дії, щоб, виконати всі ці критерії, і Угорщина зможе відключитися від російської нафти. Другий важливий елемент – ми повернемося до цього питання, що означає, що ми прискоримо цю процедуру", – розповіла вона.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА