07:27 31.05.2022

ЄС відключить від SWIFT Сбербанк РФ і заборонить страхування російських кораблів

1 хв читати
ЄС відключить від SWIFT Сбербанк РФ і заборонить страхування російських кораблів

У шостому пакеті санкцій Європейського союзу для Росії, щодо якого лідери ухвалили політичне рішення, крім заборони на нафту, також міститься рішення відключити від SWIFT Сбербанк Росії та заборонити компаніям ЄС страхувати російські кораблі.

Про це на пресконференції, що відбулася після завершення першого дня саміту, повідомила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

"Я рада, що лідери змогли погодитися, в принципі, з шостим пакетом санкцій. Завдяки цьому Рада тепер зможе завершити роботу над забороною 90% всього імпорту російської нафти до кінця цього року. Це важливий крок уперед. До 10% нафти, що залишаються, ми незабаром повернемося. У пакеті є також інші важливі елементи. Це відключення від SWIFT Сбербанку Росії, найбільшого російського банку з 37%. Це добре, що ми це зробимо", - повідомила вона.

Крім того, ЄС запровадить "заборону на страхування та перестрахування російських кораблів компаніями ЄС, заборону надання російським компаніям всього спектру бізнес-послуг і, що дуже важливо – припинить мовлення в ЄС трьох інших російських державних засобів масової інформації, які дуже типово і широко поширювали дезінформацію, що ми бачили за останні тижні і місяці".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА