18:00 31.05.2022

Офіс генпрокурора: До Спільної слідчої групи з розслідування воєнних злочинів РФ приєдналися Естонія, Латвія та Словаччина

2 хв читати
Офіс генпрокурора: До Спільної слідчої групи з розслідування воєнних злочинів РФ приєдналися Естонія, Латвія та Словаччина

Спільна слідча група (JIT) з розслідування воєнних злочинів РФ тепер включає шість країн: до групи, створеної Україною, Литвою та Польщею, приєдналися ще три країни - Естонія, Латвія та Словаччина, повідомляє Офіс генерального прокурора.

"Спільна слідча група (JIT) з розслідування воєнних злочинів РФ, створена Україною, Литвою та Польщею, розширилася до шести країн. На засіданні в Євроюсті була підписана угода про приєднання до JIT Естонії, Латвії та Словаччини", - йдеться в повідомленні Офісу генпрокурора на сайті відомства у вівторок.

Як зазначено в повідомленні, також учасниками групи є Євроюст і – вперше в історії – Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС).

"Це потужний крок нашого міжнародного юридичного фронту. Розширення Спільної слідчої групи дасть нам нові можливості та ресурси для досягнення нашої головної мети – притягнення до відповідальності всіх причетних до скоєння жахливих воєнних злочинів в Україні", - заявила генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

Вона подякувала Естонії, Латвії та Словаччини, які слідом за відкриттям національних проваджень вирішили стати частиною JIT.

В Офісі генпрокурора інформують, що протягом двох днів у Гаазі JIT провела координаційні засідання, де визначила стратегію і тактику подальших дій разом, сторони та учасники обговорили питання безпечного обміну інформацією та доказами.

"Участь Міжнародного кримінального суду у Спільній слідчій групі є особливо важливою, оскільки це відкриє двері для подальшої співпраці та обміну інформацією з судом у режимі реального часу. Також дуже цінна для JIT усебічна підтримка з боку Євроюсту. Він був із нами від самого початку, надаючи оперативну, аналітичну , юридичну та фінансову допомогу", - підсумувала Венедіктова.

За інформацією Офісу генпрокурора, також у зустрічі взяли участь комісар ЄС із питань юстиції Дідьє Рейндерс та комісар ЄС із внутрішніх справ Ілва Йоганссон.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА