14:49 01.06.2022

Темпи та масштаби наслідків війни РФ проти України для дітей можна порівняти з наслідками часів Другої світової війни – ЮНІСЕФ

2 хв читати

 Темпи та масштаби наслідків війни РФ проти України для дітей можна порівняти з наслідками часів Другої світової війни, вважають експерти Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ.

"Із 24 лютого щонайменше 262 дитини загинули і 415 отримали поранення в результаті нападів. Майже 100 днів війни в Україні призвели до того, що 5,2 млн дітей – 3 млн дітей в Україні та понад 2,2 млн дітей у країнах, які приймають біженців, – зараз потребують гуманітарної допомоги. Це руйнівні наслідки для дітей у таких масштабах та темпах, яких не було з часів Другої світової війни", - повідомляється в пресрелізі ЮНІСЕФ.

За даними Управління Верховного комісара ООН з прав людини, щодня в Україні гине двоє дітей і четверо отримують поранення – здебільшого внаслідок нападів із використанням вибухової зброї у населених пунктах.

Цивільна інфраструктура, від якої залежать діти, і надалі зазнає пошкоджень чи руйнувань – щонайменше 256 медзакладів та кожна шоста "безпечна школа", яку підтримує ЮНІСЕФ на сході країни.

"Сотні інших шкіл у всій країні також були пошкоджені. Умови життя дітей на сході та півдні України, де активізувалися бойові дії, стають дедалі нестерпнішими", - констатують у ЮНІСЕФ.

Водночас виконавчий директор ЮНІСЕФ Кетрін Рассел зазначає, що без термінового припинення вогню та досягнення миру шляхом переговорів діти і далі страждатимуть, а наслідки війни позначаться на вразливих дітях у всьому світі.

"ЮНІСЕФ закликає до негайного припинення вогню в Україні та захисту всіх дітей від небезпеки. Це передбачає припинення використання вибухової зброї у населених пунктах і нападів на цивільну інфраструктуру. ЮНІСЕФ закликає забезпечити повний гуманітарний доступ, щоб безпечно й швидко дістатися дітей, які потребують допомоги, хоч би де вони перебували", - наголошують у фонді.

У ньому нагадують, що ЮНІСЕФ та його партнери доставили в Україну життєво важливі медичні та лікарські засоби для майже 2,1 млн осіб у райони, що постраждали від війни; забезпечили доступ до безпечної води понад 2,1 млн осіб у місцевостях, де мережі було пошкоджено або зруйновано; надали психічну та психосоціальну підтримку понад 610 тис. дітей, їхніх батьків та опікунів; надали шкільне приладдя майже для 290 тис. дітей.

Крім того, близько 300 тис. уразливих сімей зареєструвалися для участі у програмі грошової допомоги ЮНІСЕФ та Мінсоцполітики України.

ЮНІСЕФ працює в найважчих куточках планети, щоб допомогти дітям у скрутному становищі. На території 190 країн і територій фонд працює щодня для кожної дитини, щоб побудувати кращий світ для всіх.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прикордонники вилучили скрипку Страдіварі на українсько-польському кордоні

Кемерон під час візиту до Києва розпочав переговори щодо 100-річного партнерства між Україною та Великою Британією

У вихідні в Україні буде тепло, у неділю в Києві та низці областей короткочасні дощі

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

У Києві на вихідні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Енергетики оперативно повернули світло понад 13 тис. абонентам у двох районах Києва - Міненерго

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА