15:02 01.06.2022

Рішення політичного керівництва України 2015-2016 років стали однією з причин війни - Подоляк

2 хв читати
Рішення політичного керівництва України 2015-2016 років стали однією з причин війни - Подоляк

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк упевнений у своєчасності оприлюднення свідчень бізнесмена та колишнього народного депутата партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука стосовно п'ятого президента Петра Порошенка, оскільки вважає однією з причин війни рішення політичного керівництва України 2015-2016 років.

"Виникло запитання - чи треба це оприлюднити? Безперечно, треба. Тому що одна з причин цієї війни - у рішеннях політичного керівництва України 2015-2016 років. Це спроба зіграти на дві сторони, всидіти на двох стільцях, обдурити власну країну, водночас торгуючи з Росією… Тоді як Медведчук все безпосередньо регулював", - сказав він в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Подоляк наголосив, що "хотів би, щоб хоча б один раз в Україні довели до кінця кримінальну справу, в рамках якої мають бути названі елементи війни, її причини, зокрема персональні - чому вона розпочалася у 2014 році".

На думку радника голови ОП, підписання Порошенком Мінських домовленостей стало одним із напрямів, які спровокували нинішню війну, та спробою легалізувати самопроголошені республіки у Донецькій та Луганській областях.

"Так, це спроба "Мінська-2" - легалізувати їх ("Л/ДНР" - ІФ). При цьому "Мінськ-2" був написаний у тій кількості та послідовності пунктів, які були неприйнятні для України у виконанні. Людина, коли це підписувала, наперед знала, що цей напрям буде конфліктним. Не можна буде реалізувати всі пункти "Мінська". Але людина це зробила", - вважає Подоляк.

Однією з причин війни він назвав "формування в Україні гігантського проросійського конгломерату під назвою "Медведчук".

"Він не просто якийсь корупційний менеджер. Через нього тривалий час в Україну заходили ресурси формування проросійських позицій. Причому не просто в рамках проросійської конкуренції, а з тих позицій, що Україна має стати навколішки перед Росією, визнати її право анексувати Крим, вбивати людей на Донбасі, заходити в Україну будь-якої миті, формувати свій маріонетковий уряд", - сказав Подоляк.

"Ми хочемо отримати відповіді на запитання: як вийшло, що Медведчук став енергетичним та медійним олігархом. Згадаймо, це сталося у 2015 році. Більше того, він став ще й політичним лідером. Це ж не просто так", - наголосив співрозмовник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА