15:40 01.06.2022

Суд дозволив спецрозслідування стосовно Януковича та його охоронця у справі про підбурювання до дезертирства та незаконне переправлення через держкордон - прокуратура

2 хв читати
Суд дозволив спецрозслідування стосовно Януковича та його охоронця у справі про підбурювання до дезертирства та незаконне переправлення через держкордон - прокуратура

Суд дозволив проведення спеціального досудового розслідування стосовно експрезидента України Віктора Януковича та його головного охоронця за підбурювання до дезертирства та незаконне переправлення через держкордон, повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За участю прокурорів Офісу генерального прокурора Печерським районним судом м. Києва надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia) стосовно колишнього президента України у кримінальному провадженні за обставинами вчинення ним організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України та підбурювання до скоєння дезертирства (ч. 2 ст. 332, ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 408 КК України)", - йдеться у повідомленні Офісу генпрокурора у телеграм-каналі у середу.

За інформацією прокуратури, 23 лютого 2014 року експрезидент України, діючи спільно з начальником служби своєї безпеки та представниками РФ, за допомогою трьох гвинтокрилів збройних сил РФ, вилетів із с. Урзуф Донецької області та повітряним шляхом незаконно перетнув і переправив щонайменше 20 осіб через державний кордон України у м. Анапа Краснодарського краю Росії.

"Цього самого дня колишній президент, перебуваючи на територій військової частини Чорноморського флоту Російської Федерації в районі Козацької бухти в м. Севастополі, підбурював військовослужбовців Управління державної охорони України, які безпосередньо виконували завдання із забезпечення його особистої охорони, до вчинення дезертирства", - наголошується в повідомленні.

Крім того, як уточнюють у прокуратурі, суд надав дозвіл на провадження спеціального досудового розслідування (in absentia) стосовно колишнього заступника начальника Управління державної охорони України - начальника Служби безпеки президента України. Головному охоронцю експрезидента-втікача інкримінується організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України та дезертирство (ч. 2 ст. 332, ч. 1 ст. 408 КК України).

Досудове розслідування продовжується та здійснюється слідчими Державного бюро розслідувань.

Джерело: https://t.me/pgo_gov_ua/4308

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА