13:31 02.06.2022

На Донеччині евакуація людей відбувається навіть із прифронтових міст - голова ОВА

1 хв читати
На Донеччині евакуація людей відбувається навіть із прифронтових міст - голова ОВА

 Евакуація мирних громадян Донецької області відбувається практично з кожної території, зокрема з прифронтових населених пунктів, повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

"Евакуація відбувається щодня… Евакуація відбувається практично з кожної території, і навіть із прифронтових міст, таких як Авдіївка, де не більше ніж 3,5 тисячі людей залишилися наразі жити. Але ми активно працюємо над тим, щоб якнайбільше людей залишили територію області", - сказав він на брифінгу у Медіацентрі "Україна - Укрінформ" у четвер.

При цьому голова ОВА підтвердив, що росіяни не дають жодної можливості евакуювати людей із тимчасово окупованих населених пунктів.

"Як показує практика, якщо брати той самий Маріуполь багатостраждальний і те, що відбувається у зазначеному місті, то окупанти закривають територію окупованих міст і не дають змоги мешканцям виїжджати на територію, підконтрольну українській владі. При цьому можу точно сказати, що насильницьким шляхом або шляхом омани ворог продовжує вивозити населення, депортувати фактично, на територію фейкових республік "ДНР", "ЛНР", а також на територію Російської Федерації", - уточнив Кириленко.

Раніше радник мера Маріуполя Петро Андрющенко заявив, що коридор для евакуації мирних жителів міста на підконтрольну Україні територію на сьогодні закрито через блокування російськими окупантами.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА