15:16 02.06.2022

Турецька компанія подарує Bayraktar для України, на який зібрали гроші литовці, а кошти підуть на гумдопомогу

1 хв читати
Турецька компанія подарує Bayraktar для України, на який зібрали гроші литовці, а кошти підуть на гумдопомогу

Турецька компанія Baykar Makina заявила про наміри передати Литві безпілотний авіаційний комплекс Bayraktar TB2, на який зібрали кошти литовські громадяни, щоб передати його Україні.

"Народ Литви з честю зібрав кошти на купівлю Bayraktar TB2 для України. Дізнавшись про це, Baykar безоплатно подарує Литві Bayraktar TB2 та попросить ці кошти передати Україні на гуманітарну допомогу", - повідомляється у твіттері компанії у четвер.

Цю інформацію підтвердив і міністр оборони Литви Арвідас Анусаускас.

"Це неймовірно, але Туреччина щойно погодилася віддати "Байрактар", на який Литва зібрала гроші, безоплатно". Це приголомшливо! На зібрані кошти ми купимо необхідні боєприпаси для "Байрактару", а решта також піде на підтримку України. Спасибі, Туреччино!" - написав він у твіттері.

Як повідомлялося, у ніч на четвер Анусаускас повідомив, що підписав угоду про співпрацю з турецьким оборонним агентством, що відкрило можливість купівлі Bayraktar для України, на який кошти зібрали громадяни Литви. "Угода відкриває шлях до купівлі Bayraktar для України, на який литовці зібрали майже 6 млн євро за три дні", - написав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА