15:25 02.06.2022

Мережа ресторанів Tarantino Family називає безпідставними звинувачення у зв'язках із Росією

2 хв читати
Мережа ресторанів Tarantino Family називає безпідставними звинувачення у зв'язках із Росією

Мережа ресторанів Tarantino Family заперечує поширені у ЗМІ звинувачення у відмиванні коштів на території Росії та заявляє про тиск на бізнес із боку правоохоронців.

"Tarantino Family повідомляє, що всі звинувачення у "зв'язках з Росією" та відмиванні коштів на території РФ є безпідставними і мають ознаки недобросовісної конкуренції", - повідомила пресслужба мережі в четвер.

Згідно із заявою мережі, 30 та 31 травня 2022 року в головному офісі компанії було проведено обшук на підставі постанови керівника Подільської окружної прокуратури Києва Сергія Ходаківського. Водночас, за даними мережі, відповідного рішення суду щодо проведення обшуку немає.

У результаті обшуку в офісі компанії вилучено комп'ютерну техніку, особисті гроші людей, які перебували в приміщенні, та документацію щодо основної діяльності ресторанів. Мережа наголошує, що жодних відомостей та доказів протиправної діяльності компанії та її власників виявлено не було.

"Усі звинувачення на свою адресу мережа Tarantino Family рішуче заперечує та вважає цю подію звичайним проявом зловживання службовим становищем з боку окремих працівників правоохоронних органів з метою тиску на бізнес", – зазначено в заяві.

Компанія також повідомляє, що 1 червня звернулася до генерального прокурора Ірини Венедіктової для вжиття невідкладних заходів реагування щодо цієї ситуації, повернення вилученого під час обшуку майна та притягнення винних до кримінальної відповідальності.

Як повідомляє пресслужба мережі, від початку повномасштабного російського вторгнення ресторани Tarantino Family готували обіди для армії, територіальної оборони, волонтерів та громадян, які опинились у скруті. За її даними, за цей період було приготовлено понад 1 млн обідів і витрачено на ці цілі понад 25 млн грн.

Як повідомлялося, столичні правоохоронці розслідують злочинну діяльність власників відомої мережі ресторанів із легалізації та виведення коштів у РФ. За даними прокуратури Києва, громадяни України – власники великої мережі ресторанів зберегли контроль за бізнесом на території країни-агресора, передавши його в управління російському ресторатору. Назву мережі не зазначали, проте згдом у ЗМІ поширилася інформація, що йдеться про Tarantino Family.

За інформацією прокуратури столиці, під час обшуку в головному офісі групи компаній, розташованому в Києві, вилучено комп'ютерну техніку, готівку на загальну суму понад 5 млн грн та документацію з відомостями про функціонування бізнесу на території Росії.

До мережі Tarantino Family в Києві входять ресторани "Рукола", "Муракамі", Villa Riviera та ін. Серед власників мережі – Дмитро Федотенков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА