17:14 02.06.2022

Стефанчук: Резолюція бундестагу щодо підтримки євроінтеграції України стане мотиватором для такого рішення ЄС

2 хв читати

Резолюція бундестагу Німеччини щодо підтримки євроінтеграції України стане мотиватором для ухвалення такого рішення на рівні Європейської ради, вважає голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

"Для України надзвичайно важливо заручитися підтримкою Берліна на шляху отримання статусу кандидата та вступу до Євросоюзу… Ухвалення бундестагом резолюції про підтримку євроінтеграції України було б сильним поштовхом і мотиватором для підтримки такого ж рішення на рівні Європейської ради", — сказав Стефанчук на зустрічі з президентом бундестагу Бербель Бас у четвер.

Як повідомляє сайт Верховної Ради, спікер українського парламенту наголосив, що Україна готова після набуття статусу країни-кандидата на вступ до Євросоюзу чесно працювати над набуттям членства в ЄС.

У свою чергу Бас зазначила, що народу України важливо отримати меседж, що його боротьба не марна, і наголосила, що ЄС потрібує України.

"Ми всі маємо чітко усвідомити: Путін думає, що Україна не має європейського майбутнього. Ми разом повинні дати чітку й однозначну відповідь на ці марні сподівання. Україна безперечно потребує входження до Європейського Союзу, але і ЄС потребує України", — наголосила президент бундестагу.

Стефанчук та Бас обговорили також питання післявоєнного відновлення України та притягнення до відповідальності російських військовослужбовців, винних у вчиненні воєнних злочинів.

Крім цього, Стефанчук прийняв запрошення президента бундестагу взяти участь у з'їзді спікерів "Групи семи".

Як повідомлялося, Стефанчук 1-3 червня перебуває з робочим візитом у Німеччині.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА