17:49 02.06.2022

Глава МВС: Проблема з колаборантами не стала для України смертельною

2 хв читати
Глава МВС: Проблема з колаборантами не стала для України смертельною

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський наголошує, що колаборантів в Україні виявилося не так багато, як розраховував ворог, але правоохоронні органи України матимуть багато роботи після деокупації територій.

"Переконаний, що Путін і ті, хто прийшов сюди – орки, вважали, що вся наша країна за один день чи максимум протягом трьох днів повномасштабної агресії перетвориться на країну колаборантів. На щастя, цього не сталося. Ми можемо казати, що ми впевнено захищаємо рубежі нашої держави. Ми, дякувати Богу, не говоримо про можливу окупацію Києва, Харкова, Сум, Чернігова", - сказав Монастирський у четвер в ефірі національного телемарафону.

"Можна сказати, що ця проблема (з колаборантами – ІФ) не стала для нас смертельною", - наголосив міністр.

Говорячи про те, наскільки це масове явище в Україні, міністр пояснив, що кримінальні справи такої категорії розслідують різні правоохоронні органи. "В Національній поліції в нас є 540 проваджень, стосовно 40 осіб уже є відповідні вироки", - наголосив Монастирський.

"Далі на нас чекає багато роботи у правоохоронній системі. Особливо це стосується деокупованої Харківської області… Донецької, Луганської областей – там дуже багато таких питань", - наголосив міністр.

За словами голови МВС, "шпигуни та диверсанти сприяли тому, що ворог у перші дні мав певні успіхи". Також він наголосив, що за роботу з ворогом відповідатимуть чиновники, які вступили в колаборацію з окупантами та працюють на ворога зараз.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА