18:19 02.06.2022

Єврокомісія опублікувала рекомендації щодо визнання українських освітніх кваліфікацій - Міносвіти

2 хв читати
Єврокомісія опублікувала рекомендації щодо визнання українських освітніх кваліфікацій - Міносвіти

Європейська комісія опублікувала рекомендації щодо визнання українських освітніх кваліфікацій, повідомляє Міністерство освіти і науки.

"Вдячний Європейському Союзу та Марії Габрієл, комісару Європейської комісії з питань інновацій, досліджень, культури, освіти, молоді та спорту за підтримку сфери освіти України. Розроблення практичних інструкцій щодо швидкого визнання українських освітніх кваліфікацій – це черговий крок до забезпечення права українців на освіту та працевлаштування, зокрема в Європейському просторі вищої освіти відповідно до Лісабонської конвенції про визнання кваліфікацій вищої освіти", – наводить слова міністра освіти і науки Сергія Шкарлета пресслужба міністерства.

Наголошується, що документ розроблено з метою надання конкретної підтримки закладам вищої освіти та національним центрам визнання освітніх кваліфікацій під час оцінювання документів про освіту, виданих українськими закладами освіти з урахуванням відповідних компетенцій.

Зокрема, рекомендації містять актуальний опис системи освіти України на всіх рівнях – від шкільної до вищої, а також детальну інформацію щодо різновидів українських освітніх кваліфікацій.

Посібник також містить рекомендації, які допоможуть із перекладом документів про освіту та сприятимуть усуненню мовного бар'єру, з яким стикаються під час перевірки елементів присвоєних кваліфікацій, а також методи перевірки автентичності кваліфікацій.

Документ розроблено спільно з Міносвіти України, ДП "Інформаційно-іміджевий центр", що виконує функції Національного інформаційного центру академічної мобільності в Україні, Національним інформаційним центром академічної мобільності Італії (CIMEA) та Європейською комісією.

З рекомендаціями можна ознайомитись за посиланням.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА