13:14 03.06.2022

Я вдячний людям України, які дозволили мені зайняти серед них місце, – Невзоров про українське громадянство

2 хв читати
Я вдячний людям України, які дозволили мені зайняти серед них місце, – Невзоров про українське громадянство

Російський журналіст Олександр Невзоров непрямо підтвердив інформацію про надання йому українського громадянства, яка раніше з'явилася в телеграм-каналі радника глави МВС Антона Геращенка.

"Про українське громадянство. Без зайвих слів. Так, стати поряд із тим, кого розстрілюють, не завжди комфортно. Ймовірно, простіше стати в шеренгу розстрільників. Кожен сам робить власний вибір. Важливо розуміти, що третього варіанта немає. Я встаю на бік жертви. І я страшенно вдячний тим змученим, зневіреним, закривавленим людям України, що дозволили мені зайняти серед них місце", - написав він у п'ятницю у фейсбуці.

"Що таке війна в Україні? (Якщо змити з події політичну та національну риторику.) Це злочин. Є злочинець і жертва злочину. Є вбивця і той, кого він вбиває або намагається вбити. Злочинець - Росія. Жертва - Україна. Це неможливо заперечити чи спростувати. Це факт. Ну, а далі кожен робить свій вибір: допомагати злочинцю чи рятувати його жертву. Якби кожен зі 140 мільйонів росіян затулив собою поставлену до стінки Україну, то не було б ні Бучі, ні Маріуполя, не було б сотні тисяч трупів і тих мільйонів смертей, у які ще обійдеться витівка збожеволілого диктатора", - написав також він.

Офіційного підтвердження надання Невзорову громадянства наразі немає.

Невзоров нині живе в Ізраїлі. В Росії проти нього порушено кримінальну справу за дискредитацію російської армії та видано ордер на арешт.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА