16:25 03.06.2022

Комісія ООН прибуде до України для розслідування воєнних злочинів РФ

2 хв читати
Комісія ООН прибуде до України для розслідування воєнних злочинів РФ

Члени незалежної міжнародної комісії ООН із розслідування подій в Україні здійснять свою першу місію до країни з 7 до 16 червня, повідомила Рада ООН з прав людини.

"Комісари мають намір відвідати декілька місць в Україні, зокрема Львів, Київ, Харків та Суми, щоб отримати інформацію з перших рук про ймовірні порушення та зловживання правами людини та порушення міжнародного гуманітарного права, а також зустрітися з жертвами, свідками та внутрішньо переміщеними особами", - йдеться у пресрелізі на сайті Ради ООН з прав людини у п'ятницю.

Троє комісарів, які беруть участь у місії, Ерік Месе, Ясмінка Джумхур та Пабло де Грейфф зустрінуться з представниками уряду, зокрема з ключовими міністрами, представниками громадянського суспільства та установами ООН, для обговорення ситуації в країні.

Як зазначається, незалежна міжнародна комісія ООН з розслідування подій в Україні є незалежним органом, уповноваженим Радою ООН з прав людини, зокрема, розслідувати всі ймовірні порушення та зловживання правами людини та порушення міжнародного гуманітарного права, а також пов'язані з ними злочини у контексті агресії проти України із боку РФ; встановити факти, обставини та першопричини будь-яких таких порушень та зловживань; а також збирати, об'єднувати та аналізувати докази таких порушень та зловживань, включаючи їхній гендерний аспект, із урахуванням будь-яких майбутніх судових розглядів.

Комісари проведуть пресконференцію після завершення своєї місії 15 червня. Комісія надасть звіти про свою діяльність Генеральній асамблеї ООН у жовтні 2022 року та Раді ООН з прав людини у березні 2023 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА