11:40 04.06.2022

Зеленський закликав мерів американських міст розірвати побратимські зв'язки з російськими

2 хв читати
Зеленський закликав мерів американських міст розірвати побратимські зв'язки з російськими

Президент України Володимир Зеленський звернувся до мерів американських міст із закликом розірвати побратимські зв'язки із російськими.

"Ви знаєте, що десятки американських міст зберігають так зване побратимство з містами РФ. Чикаго і Москва. Джексонвілл і Мурманськ. Сан-Дієго-Владивосток. Олбані і Тула. Що вам дають ці зв'язки? Напевно, нічого. А ось Росії вони дають змогу говорити, що вона навіть після початку такої війни не ізольована", - сказав він, виступаючи в суботу по відеозв'язку перед учасниками конференції мерів.

"Кожен бачить, як воює російська армія і що вона робить з мирними містами України... Тільки уявіть: за час з 24 лютого Росія застосувала проти України майже 2,5 тисяч різних ракет. Абсолютна більшість з них - по містах. По міській інфраструктурі. І одні з найбільш смертоносних російських ракет розроблені і виробляються в Єкатеринбурзі. Який, до речі, досі - побратим для міста Сан-Хосе", - сказав він.

Він нагадав також про масові вбивства в Бучі.

"Упевнений, багато хто з вас бачив і чув, що російські солдати зробили в нашому місті Бучі. Масові вбивства, тортури людей. Тіла вбитих місцевих лежали просто на вулицях, доки російські солдати залишалися в місті. Однією з бригад Росії, які зробили все це проти наших людей в Бучі, була бригада з Хабаровського краю Росії. І столиця цього регіону - місто Хабаровськ - досі побратим американського Портленда", - сказав Зеленський.

Зеленський також запросив мерів приєднатися до відновлення України.

"Взяти шефство над містом, регіоном або галуззю, зруйнованими російськими ударами. І відбудувати їх за найсучаснішими технологіями. Це може бути найбільший економічний проєкт нашого часу, який посилить і Україну, і кожну країну, і кожну компанію, яка братиме участь у післявоєнному відновленні. Ви можете долучитися до реалізації цього великого проєкту", - заявив президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова УІНП про народні меморіали на майдані Незалежності та біля стіни Свято-Михайлівського монастиря: Потрібно запропонувати якісну альтернативу

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА