07:54 06.06.2022

Південна Корея та США провели запуск ракет у відповідь на проведені напередодні випробування КНДР

2 хв читати
Південна Корея та США провели запуск ракет у відповідь на проведені напередодні випробування КНДР

Південна Корея та США запустили вісім балістичних ракет у Японське море в понеділок у відповідь на проведені КНДР напередодні запуски ракет, повідомляє "Ренхап" з посиланням на південнокорейських військових.

Об'єднаний комітет начальників штабів ЗС Південної Кореї повідомив, що союзники запустили ракети класу "земля-земля" оперативно-тактичного ракетного комплексу ATACMS протягом 10 хвилин із 4:45 (22:45 за Києвом).

"Спільний запуск південнокорейсько-американських ракет класу "земля-земля" продемонстрував здатність і готовність завдати негайних високоточних ударів по джерелам провокацій та їх командуванню, і силам підтримки", - йдеться в пресрелізі Об'єднаного комітету начальників штабів ЗС РК.

"Наші військові рішуче засуджують серію провокацій Північної Кореї із використанням балістичних ракет і серйозно закликають її негайно припинити дії, що посилюють військову напруженість на півострові та посилюють проблеми безпеки", - додали військові.

Як повідомлялося, у неділю КНДР здійснила пуск восьми балістичних ракет малої дальності у бік Японського моря.

Дальність прольоту запущених Північною Кореєю у неділю балістичних ракет становила від 110 до 670 км, вони досягли висоти від 25 до 90 км, швидкість польоту – від 3 до 6 Маха, повідомив Об'єднаний комітет начальників штабів ЗС Південної Кореї.

Президент Південної Кореї Юн Сук Йоль у неділю доручив офіційним особам посилити заходи "розширеного стримування та об'єднану оборонну позицію Південної Кореї та Сполучених Штатів".

"Президент Юн Сук Йоль наказав постійно підтримувати стан готовності та продовжувати зміцнювати південнокорейсько-американську систему розширеного стримування та комбінованої оборони, включно з навчанням з протиракетної оборони між Південною Кореєю та Сполученими Штатами", - йдеться в повідомленні.

Президент зазначив, що лише цього року Північна Корея проводила ракетні пуски в середньому раз на дев'ять днів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА