17:14 07.06.2022

Газопостачання вже відновлено в 694 деокупованих населених пунктах України, електроенергію - майже в 900, вода з'явилася в 627 - заступник голови ОП

2 хв читати
Газопостачання вже відновлено в 694 деокупованих населених пунктах України, електроенергію - майже в 900, вода з'явилася в 627 - заступник голови ОП

Україна виконує роботи з відновлення зруйнованої критичної інфраструктури на деокупованих територіях: 694 населені пункти вже відновили газопостачання; електроенергією забезпечено близько 900 населених пунктів; вода з'явилася у будинках жителів 627 міст і селищ, повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко під час брифінгу у вівторок.

У Сумській області, за його словами, комунальні служби розбирають завали після авіаобстрілу в селищі Краснопілля. В Охтирці відбувається прибирання вулично-дорожньої мережі та ремонтні роботи водоводу на водозаборі Гусинка. Тривають ремонтно-відновлювальні роботи на мережах газопостачання, пошкоджених у ході бойових дій у населених пунктах Охтирського району. Триває ремонт доріг.

У Київській області відбувається обстеження абонентських інженерних мереж і трансформаторних підстанцій. За результатами обстежень буде визначено потребу у фінансуванні відновлюваних робіт за об'єктами.

У всіх населених пунктах Київської області, де відновлено газопостачання, "Київоблгаз" здійснює обстеження та запуск газу.

У Харкові, як зазначив заступник голови ОП, за добу відновлено газопостачання 308 споживачам. У Дергачах, с. Черкаська Лозова, Рогань і селищі Чкалівське Чугуївського району виконуються відновлювальні роботи газорозподільних мереж.

"Харківщина активно відновлює електропостачання. В Лозовій, після останніх обстрілів, знову підключили до електроенергії 3,6 тис. споживачів. У Дергачах і селищі Солоницівка є електропостачання ще у 107 абонентів. Готуються до підключення жителі с. Вільхівка й Елітне. У Чугуєві світло підключено для 192 споживачів, 40 жителів с. Петрівка теж знову зі світлом. У Харкові енергетики налагодили надійніше електропостачання більше ніж 1 тис. споживачів", - розповів він.

Водопостачання у Харкові налагоджено 2 тис. абонентам. У Чугуєві та с. Рогань виконуються ремонтні роботи мереж водопостачання та водовідведення. Комунальні служби постійно працюють над ліквідацією наслідків авіаударів, додав Тимошенко.

У Чернігівській області, за його словами, триває розмінування територій Чернігівського району силами ДСНС. У с. Ягідне відбуваються відновлювальні роботи.

"Глава Офісу президента Андрій Єрмак поставив завдання оперативно відновити Чернігівську обласну дитячу лікарню та Чернігівський обласний центр крові. Відновлювальні роботи вже розпочалися", - повідомив Кирило Тимошенко.

Крім того, відновлення інфраструктури триває у Житомирській області. У Малинській територіальній громаді, с. Залісся та Новопіль здійснено обстеження пошкоджених житлових будинків. Фахівці досліджують Волицьку гімназію Житомирського району. В с. Гладковичі вже ремонтують покрівлю центру надання адміністративних послуг.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА