21:12 08.06.2022

Зеленський закликає світовий бізнес зберегти підтримку українських біженців у разі затягування війни

2 хв читати
Зеленський закликає світовий бізнес зберегти підтримку українських біженців у разі затягування війни

Більшість українських біженців хочуть повернутися додому, але терміни їх повернення можуть затягнутися, адже Україна веде війну з таким ворогом як Росія, тому українські біженці потребують подальшої підтримки, із таким закликом звернувся до міжнародного бізнесу президент України Володимир Зеленський, під час виступу через відеозв'язок перед учасниками Yale SEO Summit у середу.

"Вони (біженці) вірять у перемогу та вірять у повернення, але ми воюємо з Росією, і ризики, що це не завершиться завтра – вони досить високі, так воно і є. І людям, які перебувають за кордоном, в інших державах – їм потрібна підтримка, говорю відверто, фінансова підтримка на звичайні речі", – зазначив Зеленський.

Президент України констатував, що багато країн, які гуманітарно підтримують українців, почали скорочувати цю підтримку, бо їм нелегко.

"Я їх ні в чому не звинувачую, вони і так багато зробили для наших тимчасово переміщених осіб. Тому я й хочу, щоб ви звернули увагу на деякі дуже прості речі: допомагати нашим людям фінансово, поки вони за територією нашої держави – це важливо", – сказав президент України.

Як приклади такої допомоги він навів тимчасову роботу, тимчасове навчання у школах та університетах, бажано офлайн, щоб була можливість спілкування та не було психологічних проблем.

Зеленський наголосив, що дуже хоче, щоб усі українські біженці повернулися додому та допомогли у відновленні країни.

"Але головне не те, що я хочу. Головне, що хочуть ці сім'ї. Тому що у нас вільна країна, і ніхто нічого нав'язувати не буде. І точно не нав'язуватиме в яких умовах, як жити і коли. Люди самі хочуть повернутися, це дуже важливо" – зазначив президент України.

На Yale SEO Summit перед цим питанням Зеленському було заявлено, що спільнота американських компаній із червня почне підтримку 100 тис. українських біженців за кордоном.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА