08:58 09.06.2022

США навчать українських військових використанню західних РСЗВ

1 хв читати
США навчать українських військових використанню західних РСЗВ

Американські військові розробили план навчання українських військових використанню західних реактивних систем залпового вогню (РСЗВ), повідомляє The Washington Post з посиланням на голову Комітету начальників штабів (КНШ) ЗС США генерала Марка Міллі.

"Ми повинні почати це з раціональної та продуманої програми, яка навчить їх до рівня, за якого вони стануть ефективними", - цитує видання Міллі.

"Не буде нічого хорошого в тому, щоб просто кинути цю систему озброєння в бій. Ви повинні бути навчені цьому, щоб максимально ефективно використати зброю як високоточну систему", - наголосив він.

Згідно зі статтею, на даному етапі передбачається навчання "взводу українських солдатів" американською стороною. Крім того, за словами Міллі, відповідно до плану Велика Британія також навчатиме "один взвод за раз".

Як зазначає видання, заяви Міллі свідчать про те, що високою є ймовірність того, що "в Україну може бути відправлено більше таких озброєнь".

Минулого тижня адміністрація президента США Джо Байдена оголосила про виділення Україні чергового пакета військової допомоги, який містить чотири реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) HIMARS. Зі свого боку, влада Великої Британії заявила, що відправить в Україну три реактивні системи залпового вогню M270.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА