17:27 10.06.2022

Понад 370 звільнених населених пунктів України вже розміновано - заступник глави ОП

2 хв читати
Понад 370 звільнених населених пунктів України вже розміновано - заступник глави ОП

На сьогодні в Україні деокуповано 1 тис. міст та сіл, понад 370 звільнених населених пунктів очищено від вибухонебезпечних предметів, повідомив заступник голови Офісу президента (ВП) Кирило Тимошенко.

"Заклади охорони здоров'я відновили роботу в 445 населених пунктах, заклади освіти – більше ніж у 450 населених пунктах. Послуги мобільного зв'язку та інтернету відновлено більше ніж у 760 населених пунктах. Національна поліція відновила роботу на 64% територій, звільнених від російської окупації", - розповів він під час брифінгу у п'ятницю.

Поступово відновлюється транспортне сполучення у звільнених містах: на 70% - автомобільне і на 45% - залізничне. У понад 600 населених пунктах налагоджено роботу магазинів, додав заступник голови ОП.

За його словами, цього тижня "Укравтодор" продовжив асфальтування пошкоджених ділянок дороги М-02 Кіпті – Глухів – Бачівськ Чернігівської області, де під час окупації точилися танкові бої. Цією трасою забезпечується сполучення між центральними районами Чернігівщини. На певних ділянках уже виконано ямковий ремонт – закрито вибоїни.

На Чернігівщині також триває робота з розмінування територій. Від початку бойових дій Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС) вилучила в регіоні понад 27 тис. вибухонебезпечних предметів.

У Харківській області після обстрілів, як повідомив заступник голови ОП, уже відновлено газопостачання для 5 тис. сімей.

"Харківгаз" відновив роботу в Дергачівській та Малоданилівській громадах, де окупанти пошкодили газопровід. Пуск газу здійснено в Дергачах, с. Лужок, а також у Малій Данилівці, Чайківці, Каравані. У селищах Рогань та Високому виконано відновлювальні та локалізаційні роботи наслідків ворожих обстрілів газорозподільних мереж, за добу підключено 2716 абонентів. Щодо електропостачання у Харківській області - в Чугуєві та селищі Печеніги підключено 1310 абонентів", - сказав він.

У Харкові комунальні служби працюють над ремонтом житлового фонду: за добу захищено від негоди 79 пошкоджених вікон. Щодня на вулицях міста триває очищення територій від завалів.

На Сумщині, за словами Тимошенка, також відбуваються роботи з відновлення втраченої інфраструктури. Комунальники досі працюють над розбиранням масштабних руйнувань Охтирської ТЕЦ, фахівці здійснюють демонтаж зруйнованих конструкцій.

Крім того, триває розмінування населених пунктів: Охтирка, Тростянець, Великий і Малий Висторопи, Калинівка та Бочечки Конотопського району.

У Київській області виконуються ремонтні роботи дорожньої інфраструктури. Наразі вже відновлено проїзд 22 тимчасовими переправами із 24. Ремонт іще двох пошкоджених мостів відбувається у посиленому режимі. Відновлюється транспортне сполучення мостом поблизу с. Сеньківка Бориспільського району.

На ділянці автодороги Димер – Богдани в Сухолуччі було виконано роботи з бетонування мосту, найближчим часом планується відновити рух.

На Київщині відновили роботу 335 приміських і міжміських автобусних маршрутів. На них задіяно близько 475 транспортних засобів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА