09:41 14.06.2022

Турецька розвідка затримала у Стамбулі співробітників іранських спецслужб, метою яких були туристи з Ізраїлю - ізраїльська преса

2 хв читати

Представники турецької розвідки виявили у Стамбулі групу співробітників іранських спецслужб, які розробляли напади на ізраїльських туристів, повідомляє "Єдіот Ахронот".

"У Туреччині заарештовано декілька оперативників Корпусу вартових Ісламської революції", - пише видання з посиланням на співробітника ізраїльських служб безпеки.

За даними турецької преси, на яку також посилається "Єдіот Ахронот", іще одна група іранців поки що перебуває на волі, через що є побоювання щодо того, що вони можуть вчинити напади на ізраїльтян.

"Єдіот ахронот" нагадує, що ще 30 травня глава МЗС Ізраїлю Яїр Лапід порадив ізраїльтянам, які перебували в Стамбулі, "поїхати якнайшвидше".

"Слідом за подіями останніх тижнів у Туреччині і після серії спроб іранців атакувати ізраїльтян, які відпочивають у Стамбулі, ми закликаємо громадян Ізраїлю утриматися від поїздок туди", - зазначив він.

Потім Рада національної безпеки Ізраїлю поширила попередження щодо поїздок до Туреччини. Нині щодо Стамбулу в Ізраїлі діє попередження четвертого рівня, це означає, що за рівнем небезпеки для ізраїльтян місто порівняне із такими місцями у світі, як Іран, Афганістан тощо.

У канцелярії прем’єр-міністра Ізраїлю також заявляли про наявність достовірної загрози безпеці для громадян країни в Туреччині.

Раніше повідомлялося, що за останні тижні в Ірані за нез'ясованих до кінця обставин померли або загинули декілька відомих учених та експертів у сферах аеронавтики, розробки безпілотників, ракет та супутників, а також ядерної сфери. В Ірані вважають, що за цими обставинами стоять співробітники ізраїльських спецслужб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА