13:15 14.06.2022

Інформація про холерну паличку в Києві - фейк - КМДА

1 хв читати
Інформація про холерну паличку в Києві - фейк - КМДА

Якість водопровідної води в Києві відповідає санітарним нормам, "паніка" про наявність збудників холерної палички у воді, що розповсюджується в інтернеті, є фейком, повідомляється в телеграм-каналі Київської державної міської адміністрації у вівторок.

"Якість питної води контролюється за показниками епідемічної безпеки та санітарно-хімічними показниками безпечності. Жодних відхилень від ДСанПіН 2.2.4-171-10 наразі немає, водопровідна вода цілком безпечна. "Київводоканал" забезпечений усіма необхідними реагентами в достатній кількості, всі водопровідні споруди працюють у штатному режимі, всі процеси з водопідготовки відбуваються в установленому порядку", - зазначають у КМДА.

Як зазначається, наразі в інтернеті розповсюджується фейкова інформація про можливий спалах холери через холерну паличку у воді. У дописах зазначається, що навіть чистити зуби та мити фрукти і овочі необхідно винятково кип’яченою водою.

Наголошується, що ця інформація не відповідає дійсності та, найімовірніше, спрямована на дестабілізацію ситуації та нагнітання паніки серед населення міста.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА