13:28 14.06.2022

Більше ніж у 950 деокупованих н. п. розпочали роботу гуманітарні штаби - заступник глави ОП

2 хв читати
Більше ніж у 950 деокупованих н. п. розпочали роботу гуманітарні штаби - заступник глави ОП

 На сьогодні в Україні деокуповано 1 017 населених пунктів, на 94% цих територій розпочали роботу гуманітарні штаби (більше ніж 950 населених пунктів), повідомив заступник глави Офісу президента (ОП) Кирило Тимошенко.

"Електроенергією забезпечено 86% населених пунктів. Тривають роботи з відновлення газопостачання – це майже 700 населених пунктів. Водою забезпечено приблизно 650 міст та селищ. Відновлюють роботу ЦНАП, магазини, аптеки та дитячі садки", - розповів він під час брифінгу у вівторок.

Загалом, за словами Тимошенка, вже розміновано 377 деокупованих міст і сіл.

У Харківській області тривають дорожні роботи: виконано ямковий ремонт більше ніж на 2 400 кв. м доріг державного значення. Від сміття та сторонніх предметів очищено понад 11 тис. кв. м доріг. Електроенергію частково повернули до с. Золочів, Івашки, Олександрівка, Тимофіївка, Петрівка та Одноробівка – заживлено понад 3,4 тис. споживачів.

У Чернівецькій області активно працюють над розмінуванням та відновленням автосполучення – основні роботи виконують на дорогах М-01, М-02, на дорозі Н-27 та регіональних автошляхах Р-65, 67, 68 та 69.

"Силами місцевої влади та волонтерів тривають роботи з відновлення с. Ягідного. У с. Новоселівці зводять модульне містечко, щоб забезпечити громадян тимчасовим житлом", - зазначив Тимошенко.

У Сумській області у селах Виноградному та Боголюбовому відремонтовано водопровідні мережі. У Ворожбі комунальні служби здійснили огляд будівель, що зазнали пошкоджень внаслідок артилерійських обстрілів.

На Житомирщині відновлюють житлові будинки, які постраждали внаслідок обстрілів у Малинській громаді – триває ремонт покрівель у багатоквартирних будинках.

У с. Морозівці Коростенського району визначають обсяг робіт із відновлення школи та будинку культури.

У Київській області завершено відновлення електропостачання у всіх населених пунктах області для понад 260 тис. споживачів, усі підстанції у регіоні заживлені.

В усіх населених пунктах, де відновлено газопостачання, поступово відновлюють споживання у будинках.

В Одесі відновлюють багатоповерхівку, в яку росіяни влучили крилатою ракетою наприкінці квітня. Роботи планують завершити восени.

Як повідомлялося, станом на 10 червня в Україні було деокуповано 1 тис. міст та сіл, понад 370 звільнених населених пунктів очищено від вибухонебезпечних предметів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА