17:39 14.06.2022

Такої антикорупційної інфраструктури, як в Україні, немає в багатьох країнах Євросоюзу – Зеленський

2 хв читати
Такої антикорупційної інфраструктури, як в Україні, немає в багатьох країнах Євросоюзу – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що такої антикорупційної інфраструктури, яка є в Україні, немає в багатьох країнах Європейського Союзу.

Відповідаючи на запитання представників ЗМІ Данії, глава держави відзначив свою обізнаність у тому, що Данія має питання щодо антикорупційної інфраструктури України.

"Я вважаю, що ці питання виникають через те, що данська громадськість поінформована не повністю щодо того, що в Україні відбувалося до війни і що відбувається зараз. Користуючись нагодою, хотів би вам сказати: думаю, що такої розвиненої антикорупційної інфраструктури, яка працює і під час війни, і до війни, як в Україні, немає в багатьох країнах Європейського Союзу", - заявив Зеленський.

Як приклад президент навів створені в країні НАБУ, НАЗК і Вищий антикорупційний суд.

"Ми працювали з державами-партнерами, з Венеціанською комісією. Ми виконали велику роботу до війни. За 2,5 року антикорупційна структура почала повністю працювати. Два головні закони щодо судової реформи, за які не могли проголосувати 30 років, Рада проголосувала, й вони розпочали свою роботу", - наголосив він.

"Так, були виклики. В нас було рішення Конституційного суду (КС – ІФ), і була заблокована робота антикорупційних органів. Але ми ввійшли в політичну війну всередині держави. Ми розблокували рішення КС, і антикорупційним органам було повернуто абсолютно всі повноваження… Є також уповільнені речі щодо відбору суддів складом комісій, які не змогли нормально працювати, коли розпочалася війна", - зазначив президент.

Водночас він наголосив, що 100% із того, що могла зробити Україна, вона вже виконала.

"Головна річ, яку Данія має знати: все, що ми робили щодо антикорупційної структури, щодо судової реформи, все, що ми робимо щодня, – це все пов'язано не зі вступом до ЄС. Ми робимо це для себе. Тому що ми хочемо, щоб Україна була сучасною, швидкою, без бюрократії", - резюмував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА