12:50 15.06.2022

Порошенко про Мінські домовленості: Ми отримали вісім років, щоб створити ЗСУ та відновити економіку

2 хв читати
Порошенко про Мінські домовленості: Ми отримали вісім років, щоб створити ЗСУ та відновити економіку

П'ятий президент України, народний депутат (фракція "Євросолідарність") Петро Порошенко переконаний, що підписання Мінських домовленостей дало змогу Україні отримати час для розвитку та зміцнення Збройних сил і відновлення економічного зростання.

Як повідомляє пресслужба "Євросолідарності", про це Порошенко заявив в інтерв'ю журналістові Віталію Портникову для спільного проекту "Радіо Свобода", телеканалів "Еспрессо" і "Настоящее время".

"Ми домоглися реалізації того, чого хотіли. Ми не вірили Путіну, як не віримо зараз. Нашим завданням було, по-перше, відвести загрозу або принаймні відтермінувати війну. Вибити собі вісім років, щоб ми відновили економічне зростання і побудували міць Збройних сил. Це було перше завдання –  і його було досягнуто", - сказав Порошенко.

За його словами, "як казав Сунь-Цзи, найголовніша перемога у війні означає не військову перемогу, а мистецтво уникнути війни".

"Питання чи можна взагалі з Путіним уникнути війни? Я хочу наголосити, що протягом років мого президентства ескалації до повномасштабного конфлікту нам вдавалося уникнути. Я це не зараховую тільки до своїх переваг, але для України це було дуже важливе завдання", - зазначив нардеп.

Він додав, що, можливо, "Путін став менш адекватним у 2022 році й перестав сприймати українські та глобальні світові реалії".

"Можливо, це зіграло і з ним, і з Росією дуже злий жарт. У цій ситуації я можу наполягати – Україна точно переможе, з Україною зараз весь світ. І чим швидше Росія визнає суверенітет України в рамках міжнародно визнаних кордонів, тим менше це буде мати руйнівні наслідки для Росії", - резюмував Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА