07:07 16.06.2022

США нададуть додаткову гумдопомогу українцям на понад $225 млн

2 хв читати
США нададуть додаткову гумдопомогу українцям на понад $225 млн

Президент Джозеф Байден заявив, що США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) надає додаткову гуманітарну допомогу Україні більш ніж на $225 млн в умовах збройної агресії Російської Федерації, яка змусила майже 12 млн українців залишити домівки та викликала надзвичайні гуманітарні потреби, повідомляє пресслужба посольства США в Україні.

"Це додаткове фінансування забезпечить рятувальну гуманітарну продовольчу допомогу людям усередині України. У районах, де ринки функціонують, ця підтримка дозволить партнерам надавати готівку для купівлі продовольства та речей першої необхідності", - сказано у повідомленні.

Як повідомляється, це забезпечуватиме тих, хто потребує чистої питної води, засобами санітарії та гігієни, вкрай необхідними медичними препаратами та послугами, а також надаватиме захист соціально незахищеним особам, сприятиме у самозабезпеченні продовольством, допомагатиме з пошуком житла, включно з розподілом предметів допомоги. Передбачає логістичну підтримку для гарантування надходження допомоги нужденним людям та координаційну підтримку тим, хто опікується гуманітарною допомогою.

Зокрема, команда USAID продовжує оцінювати запити й тісно співпрацювати з українськими партнерами, щоб задовольнити потреби найбільш уразливих верств населення, включно з людьми, змушеними тікати з дому.

Згідно з даними пресрелізу, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого США надали гуманітарну допомогу майже на $914 млн, зокрема понад $702 млн через USAID, щоб задовольнити потреби людей в Україні та тих, хто рятувався втечею до сусідніх країн.

"Ця допомога містить надання їжі, чистої питної води, притулку, невідкладної медичної допомоги та медичних препаратів", - йдеться в поясненні.

Зазначається, що окрім гуманітарної допомоги USAID продовжує використовувати напрацювання, зроблені за кілька десятиліть інвестування в людей, партнерів та інституції в Україні, щоб задовольнити нагальні потреби українського народу.

Зокрема, до цього належить робота USAID, спрямована на допомогу Україні у реагуванні на кібератаки та загрози енергетичній інфраструктурі, у протидії дезінформації, у підтримці малого бізнесу та сільського господарства, у документуванні порушень прав людини, у задоволенні основних потреб у сфері охорони здоров'я та забезпеченні безперервного функціонування місцевих та центральних органів влади.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА