07:43 17.06.2022

Держенергонагляд дав рекомендації обленерго щодо роботи в умовах високих температур

2 хв читати
Держенергонагляд дав рекомендації обленерго щодо роботи в умовах високих температур

Державна інспекція енергетичного нагляду України (Держенергонагляд) рекомендувала операторам системи розподілу електроенергії (ОСР, обленерго) виконати низку організаційних і технічних заходів з метою надійного та безперервного електропостачання споживачів в умовах високих температур у літній період.

"Літній сезон – особливий період у енергетиків, оскільки доводиться працювати тоді, коли висока температура повітря висуває додаткові умови для експлуатації електрообладнання. Від того, наскільки якісно розроблено та виконано заходи щодо підготовки електрообладнання до роботи в умовах високих температур залежить ефективність його роботи", - йдеться на сайті Держенергонагляду в четвер.

Інспекція, зокрема, рекомендувала ОСР забезпечити наявність на робочих місцях оперативного персоналу таблиць допустимих навантажень силових трансформаторів, наявність і працездатність автоматики включення резерву на міжсекційних вимикачах та пристроях телемеханіки на підстанціях, захист трансформаторної олії від зволоження та окиснення, а також контроль стану кабельних каналів.

Крім того, ОСР зобов'язані забезпечити належний технічний стан систем охолодження силових трансформаторів, відповідний технічний стан маслоприймачів, трубопроводів і резервуарів для аварійного зливу трансформаторної олії, температурний режим у приміщеннях з акумуляторними батареями не вище 20 градусів, а також наявність на енергооб'єктах засобів пожежогасіння.

"Наразі представники Держенергонагляду проводять моніторинги виконання ОСР заходів щодо підготовки електроустановок трансформаторних підстанцій напругою 35-110 (150) кВ для роботи в умовах високих температур повітря та приведення їх технічного стану у відповідність до вимог нормативно-правових актів, норм і правил у галузі", – зазначили в інспекції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

Матеріали до 2-го читання законопроєкту про заборону афілійованих із РПЦ організацій оприлюднять після юрекспертизи

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА