12:34 17.06.2022

Венедіктова відзначає роботу французьких експертів у проведенні судмедекспертиз і на місцях руйнувань

2 хв читати
Венедіктова відзначає роботу французьких експертів у проведенні судмедекспертиз і на місцях руйнувань

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова вдячна французьким колегам, які допомагають українським прокурорам у роботі безпосередньо на місці скоєння воєнних.

"Генеральний прокурор Ірина Венедіктова висловила подяку президенту Французької Республіки Еммануелю Макрону за підтримку України та вагомий внесок французьких колег, які допомагають у розслідуванні воєнних злочинів РФ в Україні", - йдеться у повідомленні Офісу генпрокурора в телеграм-каналі у п'ятницю.

Українська генпрокурор наголосила, що завдяки дипломатії президента України Володимира Зеленського було створено потужний юридичний фронт. "Важливу роль в коаліції справедливості відіграють наші французькі колеги. Мала нагоду сьогодні подякувати за експертну місію, яка допомагає нам "на землі", - зазначила Венедіктова.

За інформацією Офісу генпрокурора, делегація Національної жандармерії Французької Республіки (IRCGN) прибула до України в середині квітня і, незважаючи на запланований двотижневий термін перебування, досі працює, допомагаючи українським колегам.

"Перша група працювала на оглядах тіл у місцях масових поховань, проводила судмедекспертизи та займалася ДНК-аналізом. Французькі експерти відбирали генетичний матеріал у родин, які шукають безвісти зниклих у Бучі, та зіставляли його зі зразками невпізнаних осіб", - уточнюється у повідомленні.

Наразі, як інформують у прокуратурі, в Чернігівській області на місцях руйнувань разом з українськими прокурорами працює група французьких експертів із моделювання за допомогою дрона, балісти, вибухотехніки, а також спеціалісти із застосовувалася зброї масового ураження.

"Це безцінна професійна підтримка української правоохоронної системи в тому надзвичайному масштабі навантаження, з яким ми стикнулись через воєнні злочини РФ. А ще - важливий незалежний погляд на ситуацію, що демонструє нашу відкритість і щире прагнення досягнути справедливості", - підсумувала генпрокурор.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА