16:46 19.06.2022

Рада має намір спростити порядок встановлення фактів народження або смерті на території, де діє воєнний або надзвичайний стан

1 хв читати
Рада має намір спростити порядок встановлення фактів народження або смерті на території, де діє воєнний або надзвичайний стан

Народні депутати мають намір спростити порядок встановлення фактів народження або смерті особи на території, де діє воєнний або надзвичайний стан.

Відповідний законопроєкт № 7310 про внесення змін до деяких законів про особливості встановлення юридичних фактів в умовах воєнного або надзвичайного стану в першому читанні підтримали 273 парламентарії на пленарному засіданні Верховної Ради в неділю, повідомив народний депутат Ярослав Железняк (фракція "Голос") в телеграм-каналі.

Законопроєкт, зокрема, пропонує внести зміни до Цивільного процесуального кодексу.

Згідно зі змінами, заява про встановлення факту народження (смерті) особи в межах території, на якій діє воєнний або надзвичайний стан може бути подана батьками, родичами, їхніми представниками або іншими законними представниками дитини до будь-якого суду України, незалежно від місця проживання заявника.

Зміни передбачають, що такі справи суд розглядає невідкладно, а схвалене судом рішення підлягає негайному виконанню. Рішення суду про встановлення факту народження (смерті) особи в межах території, де діє воєнний або надзвичайний стан, може бути оскаржене в загальному порядку, встановленому цивільним процесуальним Кодексом. Оскарження рішення не зупиняє його виконання.

Як повідомлялося, законодавство України передбачає аналогічний спрощений порядок встановлення фактів народження і смерті на тимчасово окупованих територіях.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА