06:27 22.06.2022

Україна потребує підтримки США для розслідування воєнних злочинів РФ – Венедіктова

2 хв читати
Україна потребує підтримки США для розслідування воєнних злочинів РФ – Венедіктова

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова заявила, що Україна потребує підтримки додаткових професійних сил і обладнання США, а також юридичної підтримки для розслідування воєнних злочинів РФ, повідомила генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

"Україні надзвичайно потрібна підтримка партнерів додатковими професійними силами та устаткуванням - допомога "на землі" та спецобладнання, і Сполучені Штати наразі розглядають таку можливість. Правова підтримка так само необхідна і дієва, як і постачання зброї для боротьби з РФ, яка вчиняє безпрецедентно масштабні звірства щодо мирного населення нашої держави", - заявила Венедіктова на зустрічі з генпрокурором США Мерріком Гарландом у вівторок у Києві, повідомляє Офіс генпрокурора.

Також Венедіктова наголосила на важливості експертної підтримки у сфері повернення активів, якої очікує українська сторона. "Ми активно співпрацюємо щодо розшуку майна воєнних злочинців із американською Cleptocapture Task Force", - сказала вона.

Сторони на зустрічі обговорили співпрацю України та США з юридичних питань, а також формат роботи американської сторони з українською спільною слідчою групою, яка розслідує воєнні злочини РФ. "Вдячна американським колегам за високу оцінку роботи української правоохоронної системи в надскладних умовах війни. З нашого боку відзначила вклад в нашу результативність експертів зі створеної США, ЄС та Великою Британією Консультативної групи - Atrocity Crimes Advisory Group", – сказала українська генпрокурор.

Крім того, сторони обговорили співпрацю у сфері протидії екологічним злочинам, що в умовах війни є серйозним викликом.

Також на зустрічі обговорювалися питання щодо подолання корупції в Україні та питання сфери кібербезпеки. "Це злочини без кордонів, і ми вже маємо приклади спільних успішних спецоперацій з колегами зі США", - резюмувала Венедіктова.

За інформацією американського видання CNN, Гарланд оголосив про створення групи з розслідування російських воєнних злочинів в Україні, яку очолить легендарний мисливець за нацистами Елі Розенбаум. За словами американського чиновника, Розенбаум допоміг міністерству викрити та позбавити громадянства понад 100 нацистів.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА