07:10 23.06.2022

Tikkurila йде з Росії

2 хв читати
Tikkurila йде з Росії

Американський холдинг PPG Industries, Inc., до складу якого входить фінський виробник лакофарбової продукції Tikkurila, який наприкінці березня повідомив про суттєве згортання бізнесу в Росії через агресію проти України, тепер заявив про вихід з російського ринку.

"Наразі ми продовжуємо продавати (в РФ - ІФ) лише мінімальний обсяг, достатній для отримання необхідної кількості місцевої валюти для оплати праці наших співробітників. Раніше ми припинили весь продаж російській нафтогазовій галузі, державним структурам, сторонам, які підпадають під дію останніх нормативних актів. Через нашу нездатність стійко працювати навіть на цьому мінімальному рівні PPG ухвалила рішення активувати варіанти виходу з Росії, включно з можливим продажем або контрольованим виходом з російського ринку", - йдеться в повідомленні Tikkurila на її сайті.

Уточнюється, що компанія також планує пожертвувати отриманий 2022 року чистий прибуток, якщо такий буде, некомерційним організаціям.

Холдинг PPG Industries, Inc. засновано 1883 року як Pittsburgh Plate Glass в Піттсбурзі, штат Пенсільванія (США). Згідно із сайтом компанії, холдинг PPG є великим постачальником фарб, покриттів, оптики та спеціальних матеріалів. Загальний обсяг чистого продажу холдингу в 2021 році сягнув $16,8 млрд. Акції PPG торгуються на Нью-Йоркській фондовій біржі.

Tikkurila – великий виробник фарб у Північній та Східній Європі. З червня 2021 року компанія входить до складу американського холдингу PPG Industries Inc. Підприємства компанії розташовані в 11 країнах світу. У Росії працюють три виробничі майданчики, а також три навчальні центри й 10 складів. У РФ 2021 року частка компанії в сегменті декоративних фарб становила 18,5%. Станом на кінець 2021 року в РФ працювало близько 1 тис. співробітників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА