08:33 23.06.2022

США переконані у прогресі досягнення рішення про можливе членство Швеції і Фінляндії в НАТО на майбутньому саміті альянсу

1 хв читати
США переконані у прогресі досягнення рішення про можливе членство Швеції і Фінляндії в НАТО на майбутньому саміті альянсу

Влада США домагається позитивного результату щодо вступу Фінляндії та Швеції до НАТО до найближчого саміту організації, повідомила помічник держсекретаря у справах Європи та Євразії Карен Донфрід.

"Я скажу так: ми безперечно домагаємося цього", - сказала вона під час слухань у сенаті, відповідаючи на запитання про те, чи сподіваються США досягти домовленості між Туреччиною, Фінляндією та Швецією до саміту НАТО, який відбудеться наприкінці червня в Мадриді.

Донфрід назвала переговори генсека НАТО Єнса Столтенберга, що відбулися в понеділок, з представниками Туреччини, Швеції та Фінляндії в штаб-квартирі альянсу конструктивними.

"Наскільки ми розуміємо, це була конструктивна зустріч. Ми переконані в тому, що буде прогрес у цьому напрямку", - зазначила американський дипломат.

У понеділок повідомлялося, що на запрошення генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга у штаб-квартирі Північноатлантичного альянсу в Брюсселі високі посадовці цієї організації зустрілися з колегами із Туреччини, Фінляндії та Швеції.

Фінляндія та Швеція подали заявки на вступ до НАТО 18 травня. Однак Туреччина зараз розгляд цих заявок блокує. Анкара має низку претензій до скандинавських країн: зокрема, вона обвинувачує їх у підтримці курдських угруповань, які в Туреччині вважаються терористичними.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА