11:02 23.06.2022

Потік на виїзд через західний кордон України останні два дні помітно більше ніж потік на в'їзд – Держприкордонслужба

2 хв читати
Потік на виїзд через західний кордон України останні два дні помітно більше ніж потік на в'їзд – Держприкордонслужба

Кількість тих, хто виїжджає з України через західний її кордон, останні два дні на 2-5 тисяч осіб більше за кількість тих, хто в'їжджає, свідчать дані Держприкордонслужби у фейсбуці.

Згідно з ними, 22 червня з України виїхали 45 тис. осіб порівняно з понад 38 тис. днем раніше, тоді як кількість прибулих до країни становила понад 40 тис. порівняно з 36 тис. напередодні.

Відомство уточнило, що минулої доби кількість оформлених транспортних засобів із гуманітарними вантажами зменшилася до 103 зі 117 днем раніше.

Як повідомлялося, потік на в'їзд в Україну через західний її кордон після 9 травня 30 днів перевищував потік на виїзд. Сумарно чистий приплив в Україну за ці дні становив близько 188 тис. осіб, що повернуло показник чистого відпливу з початку війни на рівень кінця березня.

Після цього дні, коли потік на в'їзд перевищував потік на виїзд, стали чергуватись з днями, коли навпаки потік на виїзд був більшим за потік на в'їзд. Загалом за останні 16 тижнів кількість тих, хто в'їхав в Україну через західний її кордон, дорівнює кількості тих, хто виїхав із неї.

Дані про перевищення останніх двох днів потоку на виїзд з України над потоком на в'їзд підтверджує і прикордонна служба Польщі. За її даними у твіттері, 22 червня з Польщі в Україну в'їхали 26,3 тис. порівняно з 23,8 тис. днем раніше, у зворотному напрямку потік становив 23,5 тис., як і напередодні.

Загалом із початку війни до Польщі з України прибули 4,265 млн осіб, тоді як у зворотному напрямку кордон перетнули 2,289 млн осіб.

За даними УВКБ ООН на 13:00 21 червня, загалом з України з початку війни виїхали (без урахування потоку на в'їзд) 8,007 млн осіб, із них до Польщі 4,146 млн, Росії – 1,305 млн, Угорщини – 814,6 тис., Румунії – 691,4 тис., Молдови – 507,6 тис., Словаччини – 525,6 тис., Білорусі – 16,7 тис.

Водночас в Україну, за даними ООН, з 28 лютого до 21 червня в'їхали (без урахування даних Угорщини, РФ та Білорусі) 2,837 млн осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА