08:24 24.06.2022

Американський Сенат схвалив законопроєкт про зброю

2 хв читати
Американський Сенат схвалив законопроєкт про зброю

Сенат американського Конгресу схвалив законопроєкт про боротьбу з насильством із застосуванням вогнепальної зброї, повідомили місцеві ЗМІ CNN.

За законопроєкт проголосували 65 сенаторів, проти - 33, "при цьому 15 республіканців приєдналися до демократів на підтримку цього заходу, що ознаменувало значний двопартійний прорив з одного із найбільш спірних політичних питань у країні", йдеться в повідомленні телеканалу CNN.

Агентство Associated Press (AP) інформує, що на реалізацію передбачених у документі заходів планується витратити $13 млрд. Так, влада посилить перевірку біографічних даних молодих покупців зброї, обмежить придбання зброї великою кількістю осіб, які вчинили насильство в сім'ї, фінансуватимуться місцеві програми забезпечення у школах, охороні психічного здоров'я та запобіганню насильству.

Документ був схвалений після нещодавніх трагічних подій у початковій школі в техаському місті Ювалді, де в результаті стрілянини загинули 19 дітей і двоє вчителів, а також у супермаркеті в Буффало штату Нью-Йорк, де жертвами стали дев'ять осіб.

Тепер законопроєкт має схвалити Палата представників, після чого він надійде на підпис президенту Джо Байдену.

У травні газета New York Post з посиланням на дані сайту Gun Control Violence повідомила, що "кількість масових розстрілів у США в 2022 році перевищила кількість днів на рік".

У повідомленні йшлося про те, що за перші 144 дні поточного року в країні було зафіксовано 214 випадків стрілянини.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА