11:26 27.06.2022

Потік на в'їзд в Україну через західний кордон у вихідні на 11 тис. перевищив потік на виїзд

2 хв читати
Потік на в'їзд в Україну через західний кордон у вихідні на 11 тис. перевищив потік на виїзд

Кількість тих, хто в'їхав в Україну через західний її кордон, за минулі вихідні більше ніж на 11 тис. перевищила кількість тих, хто виїхав, що повністю компенсувало чистий відтік з України за робочі дні минулого тижня, свідчать дані Держприкордонслужби у фейсбуці.

Згідно з ними, в неділю, 26 червня, з країни виїхало майже 38 тис. осіб порівняно з майже 43 тис. днем раніше, тоді як прибуло в Україну в неділю 46 тис. проти понад 46 тис. у суботу.

Такі дані підтверджує прикордонна служба Польщі. Згідно з її інформацією у твіттері, 26 червня з Польщі в Україну в'їхало 32,2 тис. порівняно з 31 тис. днем раніше, тоді як у зворотному напрямку потік становив лише 24 тис. проти 25,5 тис. напередодні.

Держприкордонслужба України уточнила, що кількість оформлених транспортних засобів із гуманітарними вантажами залишається не дуже великою – до 100 на день, водночас кількість легкових авто, що проходять через кордон, напередодні скасування 1 липня пільг на їх ввезення в Україну останні п'ять днів на високому рівні – 20-21 тис.

Як повідомлялося, потік на в'їзд в Україну через західний її кордон після 9 травня 30 днів перевищував потік на виїзд. Сумарно чистий приплив в Україну за ці дні становив близько 188 тис. осіб, що повернуло показник чистого відпливу з початку війни на рівень кінця березня.

Після цього майже три тижні дні, коли потік на в'їзд перевищує потік на виїзд, чергуються з днями, коли, навпаки, потік на виїзд був більшим за потік на в'їзд, а сумарно обидва потоки приблизно рівні.

За даними УВКБ ООН на 13:00 21 червня, загалом з України від початку війни виїхало (без урахування потоку на в'їзд) 8,007 млн осіб, з них до Польщі - 4,146 млн, Росії – 1,305 млн, Угорщини – 814,6 тис., Румунії – 691,4 тис., Молдови – 507,6 тис., Словаччини – 525,6 тис., Білорусі – 16,7 тис.

Водночас в Україну, за даними ООН, з 28 лютого до 21 червня в'їхало (без урахування даних Угорщини, РФ та Білорусі) 2,837 млн осіб. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА