18:18 27.06.2022

Єрмак про ракетний удар по ТРЦ у Кременчуці: Україні потрібно більше зброї та систем ППО, РФ має бути визнано спонсором тероризму

1 хв читати
Єрмак про ракетний удар по ТРЦ у Кременчуці: Україні потрібно більше зброї та систем ППО, РФ має бути визнано спонсором тероризму

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак заявив про необхідність збільшення поставок Україні озброєнь та систем протиповітряної оборони у зв'язку з ракетним ударом по торговельно-розважальному комплексу в м. Кременчуці Полтавської області в понеділок.

"Кременчук. Людне місце, звичайний день. Росіяни вдарили ракетами по торговому центру. Вони говорили, що будуть бити по центрах прийняття рішень. Але навіть найбільш хвороблива уява не здогадалась би, що такими центрами вони вважають торгові. Постраждали мирні люди, понад 1000 цивільних", - написав Єрмак у телеграм-каналі.

"Нам потрібно більше зброї, щоб захистити наших людей, потрібні системи ППО. Росія має бути визнана країною-спонсором тероризму. Це зло потрібно покарати", - додав керівник Офісу президента.

Як повідомлялося, російські окупанти в понеділок удень завдали ракетного удару по торговельно-розважальному центру "Амстор" у м. Кременчуці Полтавської області, де на той момент було понад тисячу цивільних осіб. На відео пожежі видно, що величезна будівля торговельно-розважального комплексу охоплена вогнем, на місці працюють медики та рятувальники.

Наразі відомо принаймні про двох загиблих унаслідок удару, ще 20 людей постраждали, дев'ять із них перебувають у критичному стані. Площа пожежі, що виникла в будівлі ТРЦ внаслідок влучання ракети, сягнула 10,3 тис. кв. м. До гасіння залучено 115 осіб та 20 одиниць техніки ДСНС. До місця пожежі прямує пожежний поїзд "Укрзалізниці".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА