15:09 28.06.2022

Фіксуються факти підготовки силами РФ ДРГ із білоруських військових - Міноборони

2 хв читати
Фіксуються факти підготовки силами РФ ДРГ із білоруських військових - Міноборони

Українська розвідка фіксує факти підготовки російськими силами у прикордонних із Україною районах Білорусі диверсійно-розвідувальних груп із числа білоруських військовослужбовців, повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

"Українська розвідка повідомляє нам про те, що станом на зараз ми поки що не фіксуємо формування якогось наступального російського угруповання на території цієї країни. Втім, ми уважно стежимо за ситуацією. Також наша розвідка повідомляє нам про те, що станом на сьогодні фіксуються факти підготовки російськими силами на території цієї частини диверсійно-розвідувальних груп з числа військовослужбовців Республіки Білорусь", - сказав Мотузяник на брифінгу в Медіацентрі "Україна" у Києві у вівторок.

За його словами, кількість білоруських батальйонів у прикордонних районах знизилася із семи до шести.

"Певні підрозділи Збройних сил Республіки Білорусь до шести батальйонів посилюють ділянку білорусько-українського кордону у Брестській та Гомельській областях та намагаються вести повітряну розвідку у прикордонних із Україною та Польщею районах. Продовжує зберігатись загроза застосування Росією ракетного озброєння та авіаційних ударів із території цієї країни", - розповів Мотузяник.

Речник Міноборони також зазначив, що для прикриття російсько-українського кордону в Брянській та Курській областях противник продовжує тримати до трьох батальйонно-тактичних груп зі складу 1-ї танкової армії та 20-ї армії західного військового округу, також там перебувають підрозділи повітряно-десантних військ збройних сил Росії.

"Агресор завдав вогневого ураження з використанням реактивної та ствольної артилерії в районах населених пунктів Покровка, Старикове, Порозок та Верхня Пожня за 3 км від державного кордону з Україною на Сумщині", - зазначив він.

За словами Мотузяника, також зафіксовано ведення ворогом повітряної розвідки позицій українських військ із застосуванням безпілотного літального апарату типу "Орлан" у районах сіл Гірськ за 5 км від кордону в Чернігівській області, а також Шалигине, 5 км до кордону, Сумщина.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА