12:16 01.07.2022

Президент Єврокомісії закликає Київ зосередитися на реалізації закону про деолігархізацію та роботі антикорупційних інститутів

2 хв читати
Президент Єврокомісії закликає Київ зосередитися на реалізації закону про деолігархізацію та роботі антикорупційних інститутів

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн закликає Україну зосередитися на реалізації закону про деолігархізацію.

"Сьогодні Україна єдина країна у Східному партнерстві, яка ухвалила закон, щоб розщепити кліщі олігархічної влади на економіку. Тепер треба зосередитися на реалізації цього закону та врахувати у належний спосіб усі висновки Венеціанської комісії", - зазначила фон дер Ляєн, виступаючи онлайн на пленарному засіданні Верховної Ради у п'ятницю.

Вона закликала Україну активізувати роботу інститутів країни щодо боротьби з корупцією і якнайшвидше призначити для цього відповідальне керівництво.

"Інвестиції (у відновлення України – ІФ) мають йти поряд із реформами. Розпочніть боротьбу з корупцією", - заявила фон дер Ляєн

За її словами, в Україні створено антикорупційні інститути і тепер основне завдання, щоб ці інститути очолили гідні люди. Вона наголосила, що керівників САП та НАБУ має бути призначено у найкоротші терміни.

"Їх треба призначити якнайшвидше", - сказала фон дер Ляєн.

Вона також звернула увагу парламенту на необхідність ухвалення закону про медіа, який об'єднав би українське законодавство із поточними стандартами Європейського Союзу.

"Дуже багато законів ви вже ухвалили… Тепер треба все це звернути на позитивну перспективу", - зазначила президент Єврокомісії.

Фон дер Ляєн заявила, що Україні потрібно взятися за розроблення планів щодо реформи Конституційного Суду.

"Законодавство необхідне для процедур відбору суддів. Інститути мають відродитися, щоб вони могли реалізовувати устремління вашого народу", - наголосила голова ЄК.

За її словами, Україна йде вірним шляхом. "Попереду довга дорога, але Європа на вашому боці… Ми йтимемо цією дорогою, минаючи важкі часи, аж доки ви не відкриєте двері, які ведуть до вашого світлого майбутнього в Європейському Союзі", - сказала фон дер Ляєн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА