07:14 05.07.2022

Зеленський: Відновлення України – це те, що потрібно робити вже зараз

2 хв читати
Зеленський: Відновлення України – це те, що потрібно робити вже зараз

Відновлення України – не лише те, що ми маємо зробити після нашої перемоги, а й те, що потрібно робити просто зараз, заявив у традиційному відеозверненні у понеділок увечері президент України Володимир Зеленський.

"Сьогодні був довгий та дуже важливий день нашої зовнішньополітичної активності. Відкрилася конференція у Лугано у Швейцарії, присвячена відновленню України. Відразу хочу зазначити, що коли говорять про відновлення, часто неправильно розставляють акценти. Адже це не тільки про те, що мають зробити після нашої перемоги або в наступні роки, а й те, що потрібно робити вже прямо зараз", - зазначив він.

Він нагадав, що українські сили звільнили від окупантів понад тисячу населених пунктів. Усі вони зазнали масштабних руйнувань. "А ще це означає потребу у колосальних коштах на відновлення інфраструктури, на повернення медицини та соціальних послуг, на відновлення нормального економічного життя", - сказав Зеленський.

"Ще потрібно готувати школи, готувати університети до нового навчального року на всій вільній території країни та в нових умовах постійної загрози, зокрема ракетних ударів… Треба вже готуватися до зими та зробити все, щоб ми пройшли цю зиму спокійно з погляду енергетики, попри будь-які загрози, які створює щодня Росія", - наголосив він.

За його словами, "значна частина економіки знищена бойовими діями та російськими ударами, тисячі підприємств не працюють. А це означає високу потребу у робочих місцях, у забезпеченні соціальних виплат, попри зниження податкових надходжень".

"Тому відновлення України – це не лише про те, що потрібно зробити потім, після нашої перемоги, а й про те, що потрібно робити у цей час. І ми маємо робити це разом із нашими партнерами, з усім демократичним світом. Робити вже зараз", - наголосив президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА