21:32 05.07.2022

Депутати пропонують законодавчо уточнити порядок виїзду призовників, військовозобов'язаних і резервістів з місця проживання в межах України

2 хв читати

Група народних депутатів пропонує законодавчо уточнити порядок виїзду призовників, військовозобов'язаних та резервістів із місця проживання в межах України, дозволивши їм безперешкодне переміщення країною.

Відповідний законопроєкт № 7522 зареєстровано у Верховній Раді 5 липня, але його текст нині відсутній на сайті парламенту.

Ініціаторами законодавчої ініціативи виступили члени фракції "Слуга народу" Кирило Нестеренко, Максим Зуєв та Дмитро Чорний.

"Зареєстрували законопроєкт №7522 щодо безперешкодного переміщення призовників, військовозобов'язаних та резервістів територією України без отримання відповідного дозволу у військкоматі. Ідея проста – прибрати "мертву" та потенційно корупційну норму про отримання відповідних дозволів згідно із законодавством, датованим 1992 роком", – написав Чорний на своїй сторінці у фейсбуці.

При цьому свою публікацію він доповнив сканом порівняльної таблиці, згідно з якою із законів "Про військовий обов'язок та військову службу", "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" та "Про правовий режим воєнного стану" пропонується вилучити норму про заборону призовникам, військовозобов'язаним та резервістам міняти місце проживання (місце перебування) без дозволу військового комісара, керівника відповідного органу Служби безпеки України чи Служби зовнішньої розвідки України.

Як повідомлялося, Генеральний штаб Збройних Сил України розробив порядок надання дозволу на виїзд військовозобов'язаним під час воєнного стану. Так, для виїзду за межі областей України вони мають отримати дозвіл у територіальних центрах комплектування. Такий дозвіл діятиме 30 діб, а надалі його знову можна буде отримати в ТЦК.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА