11:53 07.07.2022

Затримане в порту Карасу російське судно з краденим українським зерном відпустили, посол Туреччини викликаний до МЗС України

2 хв читати
Затримане в порту Карасу російське судно з краденим українським зерном відпустили, посол Туреччини викликаний до МЗС України

Міністерство закордонних справ України розчароване тим, що російське судно "Жібек Жоли", яке перевозило вкрадене російськими окупантами українське зерно, випустили з турецького порту Карасу, у зв'язку з чим турецького посла в Києві було запрошено до українського дипвідомства.

"МЗС та міжнародні партнери України засуджують злочинні дії РФ щодо викрадення та вивезення з української території зернових до іноземних країн. Особливо кричущим випадком стало російське судно "Жібек Жоли", яке намагалося перевезти вкрадене зерно з окупованого Бердянська до турецького порту Карасу", - йдеться в коментарі МЗС України, оприлюдненому в четвер.

У ньому уточнюється, що завдяки оперативному втручанню відповідних органів влади України це судно не змогло розвантажити крадене і було затримане. До турецької сторони було направлено запит на арешт судна і вантажу.

"Водночас, ігноруючи звернення української сторони, увечері 6 липня судно було відпущено", - зазначають у дипвідомстві.

Там наголошують, що українська сторона з "глибоким розчаруванням сприйняла зазначену інформацію і звертається до турецької сторони з настійним проханням провести розслідування цієї ситуації та надати вичерпну відповідь на запити відповідних органів влади України, а також усіма засобами запобігти таким випадкам у майбутньому".

"У зв'язку з неприпустимою ситуацією, що склалася, до МЗС України запрошено посла Туреччини в Києві", - підсумували в МЗС

Як повідомлялося, 1 липня судно "Жібек Жоли" з окупованого Бердянська зайшло до турецького порту, у зв'язку з чим Україна одразу ж звернулася до Туреччини щодо вжиття невідкладних заходів. 3 липня його затримали турецькі митники. Його пришвартували у порту турецького міста Карасу.

Пізніше Туреччина ініціювала розслідування походження зерна, яке перевозило затримане суховантажне судно "Жібек Жоли" під російським прапором.

.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

Сирський обговорив ситуацію на полі бою із литовським колегою

Єрмак: Підтримка США зміцнить українське військо та допоможе Україні відстояти свої території

ЗС України продовжують відбивати ворожі атаки на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА