16:17 08.07.2022

Потрібно надати українським біженцям хороший доступ до послуг та працевлаштування в Європі - Гранді

2 хв читати
Потрібно надати українським біженцям хороший доступ до послуг та працевлаштування в Європі - Гранді

Солідарність із українцями все ще дуже сильна, але треба зробити все можливе, щоб вони продовжували мати гарний доступ до послуг, працевлаштування та могли залишатися в Європі, повідомив верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді.

"По-перше, я думаю, що більшість біженців чекатимуть, щоб до країни повернулася більша безпека, перш ніж повертатися до України. І завжди є ризик, що ця солідарність послабиться. На жаль, таке життя. Я думаю, що вона все ще дуже сильна, але ми маємо зробити все можливе, щоб українці, які все ще перебувають у Європі і ще деякий час перебуватимуть у Європі, продовжували мати гарний доступ до послуг, працевлаштування, якщо вони цього потребуватимуть, і могли залишитися там", - сказав Гранді в ексклюзивному інтерв'ю інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна".

Він додав, що під час візиту до України обговорив з урядом України, як вони можуть краще координуватися, щоб уникнути будь-якої втоми від гостинності до українців та працювати з Європейською комісією та державами-членами.

За його словами, після широкомасштабної агресії РФ координація була дуже гарною.

"Всі основні країни, що приймають (за винятком Молдови, яка є окремим випадком, оскільки вона не в ЄС) є частиною ЄС або частиною Шенгенського простору, як, наприклад, Швейцарія. Врахуйте, що це країни з ресурсами, тому вони змогли допомогти безпосередньо біженцям. Моя організація, інші агентства ООН, неурядові організації – усі ми були присутніми та допомагали урядам та Європейській комісії у дуже добре скоординованій системі. І, звичайно, ми підтримували зв'язок із урядом", - розповів він.

За словами верховного комісара ООН у справах біженців, координація включає також український уряд, який зацікавлений у тому, щоб "український народ не зазнавав експлуатації, жорстокого поводження, щоб діти, які перебувають у розлуці, могли возз'єднатися зі своїми сім'ями".

"Отже, є також координація, яку ми обговорили з українським урядом, і ми продовжуватимемо це робити", - запевнив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА