12:30 11.07.2022

На Вінниччині заарештовано понад 2 млрд грн активів російської компанії, яка займається виготовленням побутової хімії

2 хв читати
На Вінниччині заарештовано понад 2 млрд грн активів російської компанії, яка займається виготовленням побутової хімії

У Вінницькій області заарештовано корпоративні права, сировину та продукцію російської компанії, яка займається виготовленням побутової хімії, повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора накладено арешти на активи підприємства на Вінничині, що займається виготовленням побутової хімії. Зокрема, арештовано корпоративні права - 100% статутного капіталу компанії в розмірі понад 1,5 млрд грн та продукцію і сировину на понад 500 млн грн", - йдеться у повідомленні Офісу генпрокурора у телеграм-каналі у понеділок.

У повідомленні наголошується, що кінцевим бенефіціаром підприємства є один із відомих російських олігархів із близького оточення президента РФ, власник російської косметичної корпорації.

"Встановлено, що менеджмент вінницького підприємства під час воєнного стану намагався приховати від націоналізації продукцію, діючи в інтересах російських власників. Не маючи на це законних підстав, вони хотіли вивезти її, використовуючи символіку Червоного Хреста", - уточнюють в Офісі генпрокурора.

За інформацією прокуратури, правоохоронці провели низку обшуків, вилучили комп'ютерну техніку, серверне обладнання та інші документи. "Опломбовано устаткування для виробництва побутової хімії та складські приміщення із сировиною та готовою продукцією вагою майже 5 тис тонн. Наразі вживаються заходи щодо передачі цих активів в управління АРМА", - наголошується в повідомленні.

У повідомленні не зазначається ім'я російського олігарха, як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", йдеться про власника російської корпорації "Невская косметика" Володимира Плесовських.

Досудове розслідування за фактами зловживання повноваженнями, незаконних дій щодо майна, на яке накладено арешт, або майна, що підлягає конфіскації, а також незаконного використання символіки Червоного Хреста (ч. 2 ст. 364-1, ч. 1 ст. 388, ч. 1 ст. 445 КК України) здійснюється Головним слідчим управлінням Нацполіції України за оперативного супроводу СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА