18:02 12.07.2022

У ГУР Міноборони частково підтверджують інформацію про відправлення засуджених із РФ на війну в Україні

2 хв читати
У ГУР Міноборони частково підтверджують інформацію про відправлення засуджених із РФ на війну в Україні

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України частково підтверджують інформацію про те, що РФ направляє воювати в Україну засуджених.

"Частково ця інформація підтверджується. Зокрема, підтверджується інформація, що рекрутинг здійснюється у всіх регіонах, у всіх можливих місцях, зокрема в місцях позбавлення волі… Формуються підрозділи й у багатьох випадках їх направляють у найгарячіші точки", - сказав у вівторок в ефірі національного телемарафону представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

За його словами, російське командування розраховує, що більшість із цих ув'язнених буде знищено, і "держава жодної відповідальності за їхню смерть не нестиме".

"Справді, кількість убитих і поранених російських військовослужбовців, які повертаються на територію Московії, збільшується", - сказав Скібіцький.

Він наголосив: "Зараз РФ всіляко намагається збільшити потенційно кількість охочих чи найманців, військовослужбовців, які набираються до збройних сил РФ для того, щоб продовжувати цю війну".

За словами представника ГУР Міноборони України, формуються підрозділи "зовсім іншої якості".

Скібіцький пояснив, що російським військам бракує механіків-водіїв, навідників, артилеристів. Він зазначив, що в РФ є розуміння виснаження кадрових ресурсів.

"Вони розуміють, що рано чи пізно необхідно оголошувати загальну мобілізацію, щоб підтримувати той темп наступу, який зараз хоче зберегти РФ", - сказав представник ГУР Міноборони.

Скібіцький пояснив, що РФ нині використовує різні способи найманства, зокрема, додаткові пункти рекрутингу в ПВК "Ліга" (колишня ПВК "Вагнер") розгорнуто на всій території РФ.

"Задіяно новий механізм - створення так званих патріотичних національних батальйонів на всій території Росії", - додав Скібіцький.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА