21:30 13.07.2022

У Європі через аномальну спеку вирують лісові пожежі

2 хв читати
У Європі через аномальну спеку вирують лісові пожежі

Європу останніми днями накрила хвиля аномальної спеки, яка призвела до лісових пожеж у багатьох південних країнах, повідомляють у середу західні ЗМІ.

Влада Португалії повідомила, що кілька пожеж призвели до евакуації близько 700 осіб, близько 120 потребували медичної допомоги, один місцевий мешканець і один пожежник отримали серйозні поранення. На боротьбу зі стихією в центральному районі країни було направлено 1,3 тис. пожежних і літаків, які скидали воду, тоді як в інших районах працюють близько 1 тис. пожежних.

На південному заході Франції лісова пожежа охопила територію понад 1,2 тис. гектарів неподалік комуни Ла-Тест-де-Буш, яка знаходиться на південь від Бордо. У середу вранці з цього району евакуювали близько 6 тис. людей. Також близько 500 людей було евакуйовано з околиць міста Ландіра. Із вогнем у Франції борються понад 800 пожежників.

Із полум'ям продовжують боротися і в Італії, яка цього літа зіткнулася з найсильнішою посухою за останні 70 років. Пожежники протистоять загорянню неподалік Больцано, яке сталося у вівторок удень, а також спалаху в Тоскані, що стався в середу вранці. На боротьбу з другим було спрямовано два вертольоти та шість команд пожежників.

В Іспанії аномальна спека фіксується у всіх регіонах, у деяких температура досягла 44 градусів за Цельсієм. На заході країни лісова пожежа знищила 3,5 тис. гектарів землі, понад 450 людей було евакуйовано.

Лісова пожежа була зафіксована і на південному заході Туреччини неподалік курорту Датча на Егейському морі. Як мінімум дев'ять гелікоптерів, що скидають воду, і п'ять літаків були спрямовані на боротьбу із займаннями.

У 2021 році багато європейських країн також серйозно постраждали від лісових пожеж, які стали наслідком аномальної спеки. Тоді складна ситуація з природними пожежами спостерігалася у Греції, Італії, Туреччині, Чорногорії, Алжирі та Північній Македонії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА