10:02 14.07.2022

Заступник голови АРМА: За кордоном виявлено російські активи, причетні до військової агресії, на суму в кілька мільярдів доларів

2 хв читати
Заступник голови АРМА: За кордоном виявлено російські активи, причетні до військової агресії, на суму в кілька мільярдів доларів

За межами України виявлено майно РФ, пов'язане з воєнними злочинами, на мільярди доларів, за всіма виявленими активами підтверджується інформація для подальшого їх арешту, повідомив керівник міжвідомчої робочої групи Task Force, заступник голови АРМА Філіп Пронін.

"Щодо АРМА можу сказати про виявлені активи – мова про кілька мільярдів доларів точно. За ними ми зараз підтверджуємо інформацію, працюємо разом із прокуратурою для арешту. Щодо заарештованих активів не скажу цифру, усе в процесі, і це історія не одного дня", - розповів Пронін в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він пояснив, що озвучені генпрокурором цифри про арешт 16 об'єктів, п'яти рахунків і чотирьох компаній стосуються лише "магістральної справи", конкретних підозрюваних.

"Загалом ми маємо справу з усіма активами, які якось пов'язані з воєнними злочинами. Тобто йдеться про виявлені активи осіб, причетних до агресії, але далеко не всі з цих осіб є підозрюваними,–це можуть бути родичі, компанії на підставних людей", – уточнив керівник міжвідомчої робочої групи Task Force.

У свою чергу член міжвідомчої робочої групи Task Force, начальник департаменту міжнародно-правового співробітництва Офісу генерального прокурора Дмитро Літкевич повідомив, що український Task Force надіслав кілька запитів щодо міжнародно-правової допомоги до різних країн, кожен із цих запитів перебуває на різних етапах виконання.

"По суті, Task Force – це розшук активів тих росіян, які так чи інакше можуть бути пов'язані з фінансовою базою Росії, зокрема причетні до фінансування військових дій, вчинення воєнних злочинів та агресії РФ", - додав Літкевич.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти протягом дня обстрілювали Нікопольський район, є руйнування - Дніпропетровська ОВА

Відомо про трьох постраждалих, серед них дитина, в результаті ракетного удару по Одесі - ОВА

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА