16:09 14.07.2022

Зеленський закликав до створення компенсаційного механізму для жертв російської агресії

2 хв читати
Зеленський закликав до створення компенсаційного механізму для жертв російської агресії

Президент України Володимир Зеленський вважає необхідним створення компенсаційного механізму, який допоможе жертвам агресії компенсувати їхні втрати.

"Час безжальний і грає на Росію, люди не можуть довго чекати на справедливість. І якщо справедливість забарлися, люди відчувають, нібито її нема. Щоб забезпечити відчуття, що справедливість відновлюється, потрібно не тільки покарати винних, потрібно дати жертвам злочинів повну допомогу та відбудувати все, зруйноване цією агресією", - сказав він у четвер, виступаючи через відеозв'язок на міжнародній конференції Ukraine Accountability Conference у Гаазі.

"Агресор має програти і на полі бою, і на рівні сенсів, щоб війна стала тяжким збитком перш за все для агресора, а не для жертв", - зазнач він.

За словами Зеленського, "за всіма тисячами злочинів, скоєних під час війни Росії проти України, стоїть одна й та сама група осіб. Ті, хто віддає злочинні накази, ті, хто завжди однаково бреше, ті, хто вже дев'ятий рік думає, як зробити всім навколо гірше і болісніше".

"Життя і достаток цієї групи осіб забезпечують інші особи – фізичні та юридичні, активи, які на них записані, майно, яким вони володіють відкрито, гроші, які вони заховали в різних юрисдикціях", - сказав Зеленський.

"Україна виступала з пропозицією створити спеціальний компенсаційний механізм. Компенсація шкоди, завданої російською агресією, може відбуватися за рахунок російських активів і коштів, які перебувають за кордоном Росії в інших юрисдикціях", - заявив президент.

Він зазначив, що "післявоєнна відбудова України є надзвичайно складним проєктом". "Чим швидше запрацює компенсаційний механізм, тим ефективніше активи держави-терориста будуть конвертовані в компенсації і тим менший фінансовий тягар нестимуть наші партнери", - зазначив також він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА